Eladó Weboldal

Fogköztisztítás a fogak ápolása

Fogköztisztítás: Mire figyeljünk? Fogköztisztító kefe és a fogselyem használata. Az implantátumok esetén is kiválóan alkalmazhatóak és nem sértik fel azok felületét.

 

Fogaink megfelelő tisztításához hozzátartozik a fogközek alapos tisztítása, hiszen lássuk be ez az egyik legkényesebb terep, amit el szoktunk hanyagolni és nem is tudjuk mindig őket megfelelően ápolni. A fogselyem mellé érdemes beszerezni egy fogköztisztító kefét, így még tisztábbak és egészségesebbek lesznek fogaink. Mit kell tudni ezekről a kefékről?

 

A kefe méretét a fogköz nagyságához válasszuk, hogy teljesen kitöltse az „üres” részt.  megfelelő méretü interdentális fogkefe kiválasztásához kérhetjük dentálhygienikus segítségét.

Az implantátumok esetén is kiválóan alkalmazhatóak, hiszen nem sértik fel azok felületét.

Ezen a területen rengeteg különféle terméket találunk hosszabb rövidebb, erősebb gyengébb kefékkel, sőt ezek átmérője is különböző méretű lehet. A fogköztisztító kefékkel lehetséges kitisztítani az elhanyagolt területeket. Így eljut a foggyökérhez a fluoridtartalmú fogkrém és megakadályozhatjuk a baktériumok lerakódását.

 

Hogyan használjuk?

Fentről lefelé féloldalasan mozgassuk a kefét. Érdemes napi szinten egyszer kívülről és belülről tisztítani a fogközeket. Nem kell mindig fogkrémet is használni. Óvatosan kell bánni ezzel az érzékeny területtel, nehogy felsértsük a dentin réteget. Ajánlatos esténként fogmosás előtt elvégezni ezt a műveletet. Alaposan öblítsük ki a fogkrémet!

 

Tartsuk szem előtt, hogy ezeknek a fogköztisztító keféknek a várható élettartama sokkal kevesebb, mint egy egyszerű fogkefének. Hozzávetőlegesen kéthetente érdemes őket lecserélni. 

dr. Csigi Tamás fogorvos azt tanácsolja, hogy minden étkezés után mossunk fogat! Ne fogyasszunk cukros ételeket italokat mert fogaink hamar elszuvasodnak! Járjunk rendszeresen fogászati ellenőrzésre.. Inkább mosolyogjunk, mint sírjunk egy elveszített szuvas foghúzás után!

Szép mosolyt kíván mindenkinek:

dr. Csigi Tamás

Fogorvos

www.dentomix.hu                                                                                           kép: pixabay.com


KI | 2017. március 13.

hirdetés

Narancsbőr kezelés

intézmények

 ismerd meg őket

hírek

 érdekességek

Terhesség hétről hétre Terhesség hétről hétre

Terhesség hétről hétre, Babaváró sorozat. Az 1 héttől a 40. hétig.


2017. június 11.
 részletek
Bögrés mézeskalács Bögrés mézeskalács

Nem vagyok valami nagy cukrász, sőt életemben nem csináltam még mézeskalácsot,de most egy jó kis recept...


2015. november 08.
 részletek
további hírek

programajánló

erről

 beszélünk

Csuklás

Hozzászólt: Erika1986 2016.12.28. 10:10

ideális családi kutya

Hozzászólt: Vikiri30 2016.06.07. 22:10

Kismamaruha

Hozzászólt: k.kati 2015.05.07. 00:12

Időjárás-front

Hozzászólt: k.kati 2015.05.07. 00:12

Fehérvári bölcsödék

Hozzászólt: huncutka 2015.01.20. 18:06

Tesó

Hozzászólt: Tanmolyda 2014.08.25. 08:08

babaúszás

Hozzászólt: tbrigi87 2014.06.22. 10:10

Gyerekbarát étterem

Hozzászólt: s.maja 2014.05.16. 14:02

további fórumtémék

kövessen minket