Eladó Weboldal

Tanuljunk színházi illemtant a gyerekektől!

Budapest, 2017. február 8. - A felnőttek vagy a gyermekek ismerik jobban a színházi etikettet? A K&H a hátrányos helyzetűekért program felmérése alapján az látszik, hogy a gyermekek nagy többsége pontosan tisztában van a színházi illemszabályokkal.

Egy kisgyerekkel nem egyszerű a színházlátogatás, hiszen nemcsak örökmozgók, de nagyon hamar másra terelődik a figyelmük. Éppen ezért könnyen azt gondolhatnánk, hogy nincsenek tisztában azzal, hogyan kell megfelelően viselkedni egy ilyen különleges helyszínen, eseményen. „A K&H a hátrányos helyzetűekért program 2014-es indulása óta több mint 2000 diáknak biztosított színházi élményt az ország hátrányos helyzetű régióiban. Nagyon érdekelt minket, mit gondolnak ezek a kisgyerekek a színházlátogatásról, ezért a programban részt vevő iskolásokat megkérdeztük arról, hogy mit tudnak a színházi etikettről. Az eredmények minket is megleptek és egyben elgondolkodtattak. Azt feltételezhetnénk, hogy a gyermekek ilyen fiatal korban még nincsenek teljesen tisztában a színházi szabályokkal, azonban a kérdőív eredménye azt mutatja: a kisdiákok nagy része tisztában van a színházi illem szabályaival ” – mondta el Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója.

 

érkezés

A 7-9 éves kisdiákok pontosan tisztában vannak azzal, hogy nem illik elkésni az előadásról, hiszen 98 százalékuk szerint ezzel megzavarhatják az előadást, a színészeket és a többi vendéget is. 70 százalékuk azt is tudja, hogy egy előadásra minimum fél órával kell korábban megérkezni, hogy így időben el tudjuk foglalni a helyünket a sorok között, mások zavarása nélkül.

evés, ivás

Érdekes módon az evés és az ivás külön elbánásmódban részesül a gyerekeknél. Míg azzal kivétel nélkül tisztában vannak, hogy a színházteremben nem szabad enni, addig az italról már megoszlanak a vélemények. A kisdiákok egyik fele azt vallja, hogy az ételhez hasonlóan italt sem szabad fogyasztani az előadás alatt, a másik fele viszont úgy gondolja, hogy előadás alatt bátran lehet inni, ha megszomjazunk.

nevetés, beszélgetés

A megkérdezett kisiskolások szerint nevetni csak a vicces jeleneteknél szabad. Az előadás alatti beszélgetés 95 százalékuk szerint nem helyénvaló, hiszen azzal megzavarjuk az előadást, míg 5 százalékuk úgy gondolja, hogy ezzel nincs semmi probléma, ha halkan tesszük.

taps

A gyerekek szerint tapsolni csak az előadás végén lehet, mivel ezzel fejezzük ki, hogy elégedettek voltunk az előadással.

öltözködés

Úgy tűnik, a kisiskolások számára az öltözködés a színházlátogatás egyik legfontosabb eleme, hiszen a kérdőívet kitöltő gyermekek egytől egyig tudták, hogy egy színházi előadásra nem illendő hétköznapi ruhában menni. Ilyenkor ünnepi öltözet szükséges, mivel ezzel is megtisztelik az előadást és a színészeket.

 

A K&H Csoport

Az ország egyik vezető és országosan több mint 4000 munkatársat foglalkoztató pénzintézeteként a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H 2016. szeptember 30-án a Magyar Állam által kibocsátott instrumentumok 800 milliárd forintos állományával rendelkezett. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 5 évben összesen 239 milliárd forint (ebből 2015-ben 55 milliárd forint) adó és járulék megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

Főbb adataink: 

K&H Bank

2016 III. negyedévének végén:

saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 255 milliárd forint

mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 625 milliárd forint

adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 33,4 milliárd forint

 

K&H Biztosító

2016 III. negyedévének végén:

saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 12,87 milliárd forint

mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 155,4 milliárd forint

biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 3,26 milliárd forint

adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,22 milliárd forint

 

további információk:

Kommunikációs Igazgatóság

fotó pixabay.com


KI | 2017. február 08.

hirdetés

Udvarlás

intézmények

 ismerd meg őket

hírek

 érdekességek

Terhesség hétről hétre Terhesség hétről hétre

Terhesség hétről hétre, Babaváró sorozat. Az 1 héttől a 40. hétig.


2017. június 11.
 részletek
Bögrés mézeskalács Bögrés mézeskalács

Nem vagyok valami nagy cukrász, sőt életemben nem csináltam még mézeskalácsot,de most egy jó kis recept...


2015. november 08.
 részletek
további hírek

programajánló

erről

 beszélünk

Csuklás

Hozzászólt: Erika1986 2016.12.28. 10:10

ideális családi kutya

Hozzászólt: Vikiri30 2016.06.07. 22:10

Kismamaruha

Hozzászólt: k.kati 2015.05.07. 00:12

Időjárás-front

Hozzászólt: k.kati 2015.05.07. 00:12

Fehérvári bölcsödék

Hozzászólt: huncutka 2015.01.20. 18:06

Tesó

Hozzászólt: Tanmolyda 2014.08.25. 08:08

babaúszás

Hozzászólt: tbrigi87 2014.06.22. 10:10

Gyerekbarát étterem

Hozzászólt: s.maja 2014.05.16. 14:02

további fórumtémék

kövessen minket